Chili Con Carne

- KMØ

Ingredienser:

2-3 spsk. olie
1 stort løg, finthakket
1 tsk. hvidløgspulver
1 lille stærk chilipeber – fx habanero chili, meget finthakket
1 tsk. spidskommen
1 tsk. stødt kanel
500 g hakket oksekød
1 pakke skiveskåren bacon
1 pakke cocktailpølser
1 tsk. chilipulver/flager
1 tsk. røget paprika
Havsalt
Friskkværnet sort peber
1 dåse hakkede tomater
2 dl oksebouillon
0,5-1 dl fløde
0,25 dåse chili-beans fra dåse, eller tilsvarende fx. kidney-beans (mængde efter behag)
25 g mørk chokolade 70%, finthakket
mozzarella ost i strimler (passende mængde)

Tilbehør:

Mexicanske øl, limebåde, creme fraiche og nachos

Sådan gør du:

Varm en dyb pande op med olien. Tilsæt løg, hvidløg og chili. Efter et par minutter tilsættes chilipulver, salt, peber samt kanel og spidskommen. Vend det godt sammen.
Rist dernæst kødet i blandingen. Hæld tomater på sammen med bouillon og bønner, og lad retten simre i 25 minutter. Rør undervejs.
Smag retten til – tag den fra varmen, og rør finthakket chokolade i.
Mozzarella ost tilsættes og skal omrøres indtil osten er smeltet.
Fløde og evt. mælk tilsættes så "sovsen" får den rette konsistens.
God fornøjelse – og god appetit!

Tip:

Hvis man gerne vil have chiliens kødsmag men gerne vil tage lidt af det stærke kan man fjerne kernerne fra Chilien.